Menü

Rapture Xray 1001 orsó (balkezes verzió)

Az új X-RAY nagyott lépett az alacsony profilú multiorsók piacán.
Mindennel ellátták ezeket a balkezes verziójú orsókat, amit egy igényes horgász elvár egy ilyen minőségi terméktől.
Ezen tulajdonságok közül elsőként kell említeni az Easy Cast nevű hibrid fékrendszert, melynek segítségével finoman beállítható és szabályozható a dob forgása a dobás során. Ezzel a rendszerrel radikálisan csökkenthető a zsinór letekeredésének és gubancolódásának veszélye, valamint nagyon jótékony hatással van a dobástávolság növelésére és a dobás pontosságára is.
A család mindkét tagját (LTE, SPL) a tervezésben és gyártásban elérhető legkorszerűbb technológia és minőségi anyagok használata jellemzi.
A két típusnak eltérő az áttétele, emiatt különböző technikákra és felhasználásra mindenki kiválaszthatja a számára legmegfelelőbbet, legyen szó édesvízi, vagy tengeri horgászatról.
Az orsó háza és a hajtómű ellenáll a nagy terhelésnek, a külső hatásoknak, a dob elképesztően sima futást produkál és mindezt egy rendkívül könnyű kivitelben.
A harciféket carbon borítású túlméretes lamellákkal szerelték, melynek a következménye a megbízhatóan megtartott beállított fék, még a legnagyobb küzdelemben is.
Mindezekből már látszik, hogy az XRAY mindenben a horgász szolgálatára áll, rajta nem fog múlni a sikeres és élvezetes horgászat.
Az LTE és az SPL nem csak az áttételben, hanem az alkalmazott anyagok tekintetében is eltérnek egymástól.
Az LTE hajtóművének anyaga a repülőgép iparban alkalmazott nagyon könnyű alumínium ötvözet, mely kiválóan bevált a tökéletes és sima futáshoz még alacsony fordulatszám esetén is.
Ezzel szemben az SPL modell esetén a fő szempont a nagyobb terhelések elviselése és a gyors, nagyobb sebességű horgászat volt. Ebben segített a nagy szilárdságú sárgaréz ötvözet.
Az Easy Cast technológia egy forradalmian új, hibrid, dobó fékrendszert takar, mely nagy segítséget nyújt a dobáskor. Ez két fékből áll. Egy mágneses és egy centrifugális fékből. Mindkettő hat fokozatu.
A két rendszer együttes használatával 36 különböző fokozatot lehet beállítani, ami nagyon finom hangolást tesz lehetővé a dobás során. Ezzel a hibrid fékrendszerrel radikálisan csökkenthető az ún. „backlash” (visszacsapódás, zsinórleesés) hatás.
A centrifugális fék jótékony hatással van a dobás kezdeti szakaszára, ekkor ugyanis a nagyobb fordulatszám, nagyobb centrifugális erőt fejt ki, ezáltal az energia felszabadulása egyenletes.
A mágneses fék rendszer a dobás második felében kapcsolódik a munkába, amikor a dob forgása egyre lassul. Ekkor már ez a rendszer akadályozza meg a dob „túlpörgését”.
Ez a megoldás kettős előnnyel jár. Egyrészt csökkenti a gubancolódás esélyét, másrészt sokkal pontosabb és nagyobb dobások végezhetők el általa.
A könnyű és ergonómikusan hajlított hajtókar a házhoz képest eltolt tengelyen helyezkedik el. Ez a kialakítás növeli a hajtókar teljesítményét.
A mély V profilu dob nagy zsinórkapacitásu és segíti a zsinór lefutását és felcsévélését. Ultrakönnyű, repülőgépiparban használt alumíniumból készült.
A zsinórvezető tökéletesen vezeti a zsinórt a felcsévéléskor a dob felett. Bevonata extra kemény TiN bevonat, mely védi a zsinórt a kopástól és a súrlódás során keletkezett hőt hatékonyan elvezeti.

Technikai információk:

 • 9 db dupla védelemmel ellátott rozsdamentes acél golyós csapágy
 • Easy Cast System dupla fékrendszerrel
 • Carbon bevonatú féklamellák
 • Alumínium hajtókar
 • Ergonomikus EVA markolat a hajtókaron
 • Repülőgép iparban használatos alumíniumból készült V profilu dob a nagy zsinórkapacitásért.

 

X-RAY LTE

 • Repülőgép iparban használatos alumíniumból készült hajtómű
 • Áttétel: 6.3:1
 • Tömeg: 198g

X-RAY SPL

 • Erős, sárgaréz ötvözetből készült hajtómű
 • Áttétel: 7.2:1
 • Tömeg: 212g
Kép: Cikkszám Tulajdonság: Készlet
031-85-600
Tömeg (Weight): 198 g; Áttétel cm (Gear ratio): 6,3:1; Tipus (Type): LTE
Raktáron
031-85-700
Tömeg (Weight): 212 g; Áttétel cm (Gear ratio): 7,2:1; Tipus (Type): SPL
Raktáron

Leírás és Paraméterek

Csapágy 9+1
Dobkap. 0,35-80m
Mérete 1000
Tulajdonság balkezes

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!